Appel-kaneelkwark

4
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil en snijd de appels in stukjes. - Zet de appeltjes in het pannetje op het vuur met wat water en de rozijntjes. (klein beetje water, dat de appels bijna onder water staan) - Voeg de kaneel en evt suiker of zoetstof toe. Als de zoetstof niet tegen verhitting kan, moet je het later pas toevoegen.
- Laat dit mengsel even stoven met de deksel op de pan. Het gaat heerlijk ruiken in de keuken, naar appeltaart! - Af en toe roeren.
- Als de appeltjes een beetje zacht zijn geworden en het water is ingedikt, dan kan het vuur uit.
- Laat het mengsel in de pan of op een bord (als het snel moet) afkoelen - Verdeel het appelrozijnen mengsel over vier kommen, kwark erop en smullen maar!

Appel-kaneelkwark is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Honing-kaneelkwark in een glaasje
10 min
Bekijk recept
Warme fruitsalade
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met kaneelkwark en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept