Mosselen Met Italiaanse Saus

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pureer 240 gr tomaten met het vocht in een keukenmachine. Snijd de rest van de tomaten in stukjes en bewaar ze voor later.
  • 2 Doe de ui, olie en knoflook in een ondiepe, ronde magnetronschaal (25 cm middellijn) en roer alles goed door elkaar. Zet de schaal, onafgedekt, in de magnetron (1 minuut, ca. 650 Watt), tot de ui glazig ziet.
  • 3 Druk de gepureerde tomaten door een zeef en voeg deze, samen met de kleingesneden tomaten, aan het uimengsel toe. Zet de schaal, onafgedekt, terug in de magnetron (8 minuten, ca. 650 Watt): roer het mengsel halverwege de magnetrontijd even door.
  • 4 Schik de mosselen op het tomatenmengsel en zet de schaal, afgedekt, weer in de magnetron (5 minuten, ca. 650 Watt) tot de mosselschelpen allemaal open zijn. Bestrooi het gerecht met de fijngehakte basillicum, cayennepeper en zwarte peper.

Mosselen Met Italiaanse Saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept