Zeevruchten Met Tomaten

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De mosselen grondig wassen en de niet goed gesloten schelpen verwijderen.
  • 2 De mosselen met de wijn en het bosje peterselie in een grote pan doen (wat peterselie apart houden voor de garnering). De pan afdekken en de mosselen op een niet al te hoog vuur koken tot ze allen open zijn. Nu en dan opschudden.
  • 3 De ui en het teentje knoflook fijnhakken. De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. Het chilipepertje voorzichtig (let op voor vingertoppen en ogen!) in snippers snijden, na de zaadjes te hebben verwijderd.
  • 4 De ui en de geperste knoflook in de olijfolie fruiten. Vervolgens de stukjes tomaten en de chilisnippers toevoegen. Goed omroeren, heel even laten meefruiten en kruiden met zout.
  • 5 De mosselen en het kooknat over vier diepe borden verdelen. Het tomatenmengsel over de mosselen scheppen. Bestrooien met garnalen en gehakte peterselie. Serveren met brood.

Zeevruchten Met Tomaten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept