1 De mosselen grondig wassen en de niet goed gesloten schelpen verwijderen.
2 De mosselen met de wijn en het bosje peterselie in een grote pan doen (wat peterselie apart houden voor de garnering). De pan afdekken en de mosselen op een niet al te hoog vuur koken tot ze allen open zijn. Nu en dan opschudden.
3 De ui en het teentje knoflook fijnhakken. De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. Het chilipepertje voorzichtig (let op voor vingertoppen en ogen!) in snippers snijden, na de zaadjes te hebben verwijderd.
4 De ui en de geperste knoflook in de olijfolie fruiten. Vervolgens de stukjes tomaten en de chilisnippers toevoegen. Goed omroeren, heel even laten meefruiten en kruiden met zout.
5 De mosselen en het kooknat over vier diepe borden verdelen. Het tomatenmengsel over de mosselen scheppen. Bestrooien met garnalen en gehakte peterselie. Serveren met brood.
Zeevruchten Met Tomaten is een recept van Smulweb.nl