Haal 12 mooie bladeren van de kool. Verwijder de kern van de kool en snijd de rest in smalle reepjes. Breng de bouillon aan de kook en blancheer de koolbladeren tot deze zacht zijn. Haal ze er uit met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken. Bewaar de bouillon. Verhit de olie in een koekepan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en paddestoelen toe en bak deze mee tot al het vocht verdampt is. Schep de gesneden kool erdoor en bak deze mee tot ze slap zijn. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 170 C. Leg op elk koolblad een flinke vulling en vouw twee kanten iets naar binnen. Rol het koolblad nu strak op. Leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal en schenk er zoveel bouillon bij tot de koolrolletjes helemaal onder staan. Dek de schaal af en zet de schaal 15 min. in het midden van de oven. Serveer de koolrolletjes met aardappelpuree of gekookte rijst.
Gevulde Koolrolletjes is een recept van Smulweb.nl