Basistomatensaus Voor Pasta

8
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de knoflook in de olijfolie in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Doe er dan het pepertje, de oregano en de tomaten bij. Roer voorzichtig, zodat de tomaten niet stuk gaan, anders komen de pitjes tevoorschijn en die maken de saus een beetje bitter. Door de tomaten heel te laten en het mengsel heel langzaam te laten koken krijg je een heerlijk zoete saus. ("je kunt als je wilt de pitjes uit de tomaten halen, maar ik vind het niet nodig") Breng alles aan de kook en laat het een uur heel zacht sudderen. Roer de azijn er door en hak dan de saus aan stukken. Meng er nu het verse basilicum /marjolein door, breng de saus op smaak met zout en peper en roer er 2-3 eetlepels van je lekkerste extra virgin olijfolie door

Basistomatensaus Voor Pasta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mediterraan gehaktbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basis-Tomatensaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterraan Gehaktbrood
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept