Maak de groenten schoon en snijd ze klein. Kook de groenten afzonderlijk beetgaar in water met een beetje zout, giet af en laat ze tot gebruik koud staan. Ontdoe de shii-take van de stelen, snijd ze in plakken en bak ze in de olie om en om bruin. Zet ze weg tot gebruik. Snijd de knoflook in dunne plakjes, verwijder de zaden van de Spaanse pepers, snijd deze in fijne ringetjes en maak hiervan met de limoenrasp (of fijn gesneden citroengras) een pasta. Breng in een wok de kokosmelk met de knoflookpasta langzaam aan de kook. Laat dit circa 1 minuut pruttelen. Giet de groenten goed af en doe ze met de shii-take in de kokosmelk. Breng eventueel op smaak met wat zout en laat het nog 3 minuten zachtjes koken. Vlak voor het serveren de ketjap en limoensap toevoegen. Garneer het gerecht met basilicum en geef er basmatirijst bij.
Oosters Groentegerecht In Kokos-Basilicumsaus is een recept van Smulweb.nl