Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Pureer de tomaten in de keukenmachine. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de tomaten met de Mexicaanse kruiden aan tot een dikke saus ontstaat. Snijd eventueel de korstjes van het brood. Snijd de sneetjes brood in de lengte in repen van ca. 2 cm breed en rol ze in de lengte uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de repen dun met tomatensaus. Strooi er 50 gram kaas er over. Rooster de broodstengels in de oven in ca. 15 - 20 minuten tot ze droog en knapperig zijn. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper en mais even aan. Bak de rest van de tomatensaus en de gepureerde tomaten even mee en voeg dan de bouillon en melk toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer er 100 gram kaas door en laat de kaas al roerende smelten. Voeg Mexicaanse kruiden toe. Verdeel de rest van de kaas over 4 soepkommen en schep de hete soep erop. Geef de broodstengels erbij.
Mexicaanse Kaassoep Met Kruidige Broodstengels is een recept van Smulweb.nl