Ceviche

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de vis goed schoon, dep hem droog en snijd de filets overdwars in smalle reepjes. Doe de reepjes vis in een aardewerken of glazen kom. Schenk er het citroensap over, dek de kom af en marineer de vis op een koele plaats minstens 15 minuten, maar liefst circa 12 uur, zodat het vissevlees volkomen ondoorzichtig wit wordt. Roer in een serveerschaal de olijfolie, de voorjaarsui, knoflook, de helft van de koriander en de Tabasco door elkaar. Breng het mengsel op smaak met wat zout. Laat de reepjes vis uitlekken en leg ze in de serveerschaal. Schep ze luchtig door, zodat ze rondom met het sausje bedekt zijn. Strooi er de rest van het korianderblad over. Feestelijke variatie : Gebruik in plaats van de vis circa 400 g sint-jacobsschelpen, snijd elk schelpdier horizontaal in twee of drie plakken.

Ceviche is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kokos-ceviche van witvis
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche met sint-jakobsschelpen
2uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche gegaarde kabeljauw met zoetzure ui en marjoraan
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Kokos-ceviche van witvis
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche met sint-jakobsschelpen
2uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche gegaarde kabeljauw met zoetzure ui en marjoraan
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept