Mexicaanse Sate

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Halveer het pepertje, verwijder zaad en lijsten. Stroop het blad van de kruidentakjes. Pel 2 teentjes knoflook. Schep dit in een beker en pureer het tot een fijne pasta. Schep er 1 el limoensap en 1 tl honing door en roer er 1 dl olie bij. Breng de kruidenolie op smaak met wat zeezout. Snijd de varkenshaasjes in mooie lange plakjes en rijg ze (met een zigzagsteek) aan satestokjes. Leg ze op een platte schaal en verdeel de kruidenolie erover. Laat het vlees 30 minuten marineren en keer het regelmatig. Verwarm de grill voor. Leg de spiesjes op het ovenrooster, schuif er een schaal met een laagje water onder en rooster de spiesjes in ? 10 minuten gaar, keer ze na 6 minuten en bestrijk ze dan nogmaals met wat marinade. Geef er salsa (naar keuze hot of mild), een gemengde salade en maisbroodjes bij.

Mexicaanse Sate is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept