Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui. Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes. Snijd de helften schuin in smalle reepjes. Verhit de olie in een braadpan en roerbak het gehakt rul. Bak de ui en de peper ca. 3 minuten mee. Voeg 1,5 dl. van de gezeefde tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Maak de enchilidasaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer de rest van de gezeefde tomaten erdoor. Schenk 1/3 van de enchilisaus in een ovenschaal. Verpak de tortilla′s, in 2 porties, in magnetronfolie en laat ze in de magnetron in 75 seconden per portie zacht worden. Schep op elke tortilla wat van het gehaktmengsel, rol de tortilla′s op en leg ze, met de naad naar beneden, in de saus. Verdeel de rest van de saus over de rolletjes en bestrooi het geheel met de kaas. Laat het gerecht in het midden van de oven in ca. 25 minuten door en door heet worden. Schep hier en daar wat zure room op het gerecht.