2 Laat de olie in de vleespan goed warm worden. Bak het vlees onder af en toe omscheppen rondom mooi van kleur.
3 Snijd intussen de ringen ui in 2 of 3 stukken. Laat die met de knoflook bij het poelet glazig worden. Breng intussen 3/4 liter water aan de kook.
4 Schenk het water in de vleespan. Voeg de bouillontabletten toe en sluit de pan als de inhoud kookt. Draai dan de warmtebron laag.
5 Verwijder de eventueel aanwezige bladeren van de maiskolven en neem de stronkjes en de haren weg. Spoel de kolven met warm water af. Breng ze in ruim warm water en wat zout aan de kook. Laat de mais 10-15 minuten zacht doorkoken. Laat dan de kolven uitlekken.
6 Was intussen de courgettes. Snijd er de uiteinden af en snijd die overdwars in 1 1/2 centimeter brede plakken. Snijd grote plakken overdwars in 2 of 3 stukken. Doe die in de vleespan.
7 Strijk de korrels van boven naar beneden van de maiskolven af. Roer de mais door de inhoud van de vleespan.
8 Snijd de tomaten overlangs in niet te smalle parten. Neem het harde gedeelte onder de kelkjes weg. Leg de stukken tomaat in de pan.
9 Maak een papje van de maizena, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 eetlepel sojasaus, de peterselie en 8 eetlepels koud water. Schep dat door de inhoud van de vleespan. Proef het gerecht zodra dat weer kookt. Neem de pan van het fornuis en voeg naar smaak peper, zout, cayennepeper en sojasaus toe. Serveer de schotel zo warm mogelijk.
Mexicaanse Stoofschotel is een recept van Smulweb.nl