Koop een eend van ongeveer 5 kg. voor 6 personen, twee grote flessen Schotsewiskey, spekreepjes en een fles olijfolie. De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven 10 min. voorverwarmen op 180 gr. Een longdrinkglas voor de helft vullen met wiskey. De wiskey opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven. De eend op een muur.......vuurvaste schotel leggen en een tweede glas wiskey inschenken. Het tweede glas wiskey opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 min. de >oven op 200 gr. zetten en 2 glaven vubben met wiskey. De glaven opdlinken en de scherven van et eelste glav oplaapen. Nog en naff glav insjenke en opdlinke. Na en half uul de hoven opedoen om deend te sjekkn. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerand toen. Denove nen sgop geve. Twee glave wiskiinsjenke en tmiddelste glaf leegdwinke. De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke. De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape. Deent nogis oprape en met nen nantdoek de bwantwondesalv deent vege. Ze hande ontvette me viskey en de tupe ssalf veeroprape. Tkapeette glazzopvege endeent terug in dehove doen. Deheent oprape en de ove eers opedoen. De twwwiede fles biski pedoen en overeindzette. Opstaan van de vloer ent vetssspek ondrde kas vege. Nogis opstaan van de vloer en tochma blijve zitte. De bles op de grondzette. Uide bles dlinke wande glaven sun opof kabot. Denove afzette, deooge sluiten en omvalle. De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond schoonmaken. De glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen Eet Smakelijk