Roer de boter met de basterdsuiker in een beslagkom glad (de massa goed wit kloppen). Voeg al roerend de eieren een voor een toe. Als de eieren er door zitten, de bekken uit de machine nemen en met een spatel de bloem er door mengen. Meng de gebruineerde amandelen er door en stort het beslag in beboterde cakevormen. Plaats de cake in de oven (1,5 uur op 130?C). Na het bakken de cake op een rooster storten zodat hij goed en snel kan afkoelen. Meng mascarpone met de slagroom en kaneel en plaats het in de koelkast.Breng de suiker met het citroensap aan de kook, laat het karamelliseren en blus af met de likeur. Breng het geheel aan de kook en laat het inkoken tot 1/
3. Voeg de vruchten toe en laat de inhoud met deksel op de pan 10 minuten staan. Koel het mengsel vervolgens af (er komt nu veel vocht vrij uit het fruit). Haal de vruchten door een zeef zonder ze stuk te roeren, vang het vocht op en kook deze in tot een iets stroperige saus en voeg de vruchten weer toe.Als de cake afgekoeld is, plakken snijden, de plakken met een ronde steker uitsteken de rondjes bestrijken met het mascarponemengsel, bedekken met een tweede rondje cake en weer in de koelkast plaatsen.
Amandelcake Met Italiaanse Creme En Rode Vruchten is een recept van Smulweb.nl