Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de ananas en snijd in plakken van ca 7,5 cm doorsnee. Verwijder het harde gedeelte in het midden van de ananasschijven. Verhit boter in de koekenpan en voeg het binnenste van het vanillestokje, de ster anijs en geplette kardemonpeulen toe. Bak de ananasschijven enkele minuten aan beide kanten op laag vuur en leg ze daarna in de bakvormpjes. Dek de bakvormpjes af met een plak bladerdeeg en knip de randen bij. Druk het geheel goed aan. Prik gaatjes in het deeg en bak de taartjes in ca 10-15 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en keer ze om op borden. Klop de slagroom met suiker en kaneel stijf en spuit dotjes rondom het taartje. Voeg als laatste een bolletje ijs toe en decoreer met een paar blaadjes munt! Eet smakelijk...jammie!!
Tarte Tartin Met Ananas is een recept van Smulweb.nl