Andijvie-Stamppottaart

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat 5 plakjes bladerdeeg ontdooien schil 1 kg aardappelen en kook ze in water met wat zout gaar.Giet ze af en stamp ze met 50 g boter en 2 dl melk tot puree.Schep er 350 g panklare fijngesneden andijvie,50 g geraspte oude goudse kaas en 75 g grof gehakte dry roasted pinda′s door.Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak.Bekleed een springvorm (24 cm,met bakpapier erin) met het deeg.Vul de vorm met het andijviemengsel.Bak 350 g in dobbelsteentjes gesneden speklappen in 1/2 el olie goudbruin en knapperig.Schep er 1 el sojasaus,1 el honing,een mespunt sambal en wat peper en zout door.Verdeel het vlees over de taart.Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 c) in - 40 min. goudbruin.

Andijvie-Stamppottaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept