Eend met whisky Koop een eend van ongeveer 1?5 a 2 kg. Twee grote flessen Schotse whisky Spekreepjes en een fles olijfolie De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken Het tweede glas opdrinken en de eend in de oven zetten Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen Nog een halve glav insjenke en opdlinke Na een halve uur de ove opedoen om de eend te sjekkn Blandwondesjalf in de badkamel ganaale en op de bovekant van de linke land doen Nog twee glave whisky insjenke De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke De blandwondesjalf op de binnenkant van de legteland doen Deend oprape Deend nog ?s oprapa en met handdoek de blandwondesjalf van deend vege De land ontvette met visky en tube sjalf veer oprape Ut kapotte glazz opvege en deend trug in de hove zette De heend oprape en de hove eers opedoen De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette Opstjaan van de floer en et spek ondre kas vege Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve sjitte De vjes op de gjond zette Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot Den ove afsjette De oge sljuite en omvalle