Jachtschotel

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Laat boter en spekvet of margarine heet worden en bak het vlees en de ui boven hoog vuur snel aan. -Voeg de appelsnippers toe als de ui ook wat kleur gekregen heeft. -Temper het vuur. -Voeg nu laurier, kruidnagel, jeneverbessen, zout en 2 dl. heet water toe. -Leg een deksel op de pan en laat het vlees zo in ruim twee uur gaar sudderen. -Laat de zoetzure uitjes de laatste 10 min. meesudderen. -Bereid in de tussentijd de (eigengemaakte) aardappelpuree. -Schep de vleesmassa met het stoofvocht in een vuurvaste schaal en dek af met een laag vrij vochtige aardappelpuree. -Strooi er wat fijn droog broodkruim over en leg hier en daar nog een klontje boter. -Zet nu de schaal boven in een voorverwarmde , hete oven tot een goudbruin korstje op de aardappelpuree is ontstaan. Eet er lekker van!

Jachtschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Jachtschotel met aardappelpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met gehakt
65 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met wortelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jachtschotel met aardappelpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met gehakt
65 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met wortelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept