Gevulde Mosselen

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De mosselen nog eens wassen in ruim koud water en tegelijkertijd controleren. De mosselen overdoen in een grote pan en op een groot vuur ca 5 min onder geregeld omschudden verhitten totdat alle mosselen geopend zijn. De teentjes knoflook pellen en klaar zetten in het knoflookpersje. Veel peterselie wassen, droogdeppen en de blaadjes ervan zeer fijn hakken. Van de peterselie zijn 3 el nodig. De boter in een grote kom zeer romig roeren. Lichtjes zouten en er peper boven malen. Dan de knoflook er boven persen en de gehakte peterselie toevoegen. Goed door elkaar roeren en klaar zetten. De mosselen uit de schelp nemen en weer terug leggen in een mooie schelphelft. Daarop een klontje van de kruiden boter leggen. De mosselen in een platte vuurvaste schotel leggen en er dan dunnetjes wat verse paneermeel over strooien. De schotel op de middelste richel van de voorverwarmde oven plaatsen. Baktijd 5 min ovenstand elektrische oven 250? C gasoven gascijfer 6 of 1/4 vlam uit de oven meteen heet op tafel brengen

Gevulde Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept