De mosselen nog eens wassen in ruim koud water en tegelijkertijd controleren. De mosselen overdoen in een grote pan en op een groot vuur ca 5 min onder geregeld omschudden verhitten totdat alle mosselen geopend zijn. De teentjes knoflook pellen en klaar zetten in het knoflookpersje. Veel peterselie wassen, droogdeppen en de blaadjes ervan zeer fijn hakken. Van de peterselie zijn 3 el nodig. De boter in een grote kom zeer romig roeren. Lichtjes zouten en er peper boven malen. Dan de knoflook er boven persen en de gehakte peterselie toevoegen. Goed door elkaar roeren en klaar zetten. De mosselen uit de schelp nemen en weer terug leggen in een mooie schelphelft. Daarop een klontje van de kruiden boter leggen. De mosselen in een platte vuurvaste schotel leggen en er dan dunnetjes wat verse paneermeel over strooien. De schotel op de middelste richel van de voorverwarmde oven plaatsen. Baktijd 5 min ovenstand elektrische oven 250? C gasoven gascijfer 6 of 1/4 vlam uit de oven meteen heet op tafel brengen