De garnalen pellen, de koppen en schalen met 1 l water aan de kook brengen, 20 minuten laten suderen en de garnaal fumet door een neteldoek zeven Een roux bereiden met 75 g boter en 100 gr bloem. De hete garnaalfumet eronder mengen en onder voortdurend roeren even inkoken tot een dikke glade saus. De room de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen, opnieuw aan de kook brengen en onmiddelijk van het vuur halen. De garnalen kaas en citroensap eronder mengen, op smaak brengen met peper en zout, en een nacht in de koelkast laten opstijven De garnaal bereiding tot kleine balletjes rollen. Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout. De balletjes door de resterende bloem wentelen even afkloppen , in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen . De garnaalballetjes min frituren in hete olie op 160? C. De peterselieplukjes kort in de hete olie frituren en kruiden met zout. De mini-garnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie een schijfje citroen en sliertjes citroenschil.
Minikroketjes Met Noordzeegarnaal is een recept van Smulweb.nl