Minikroketjes Met Noordzeegarnaal

2
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De garnalen pellen, de koppen en schalen met 1 l water aan de kook brengen, 20 minuten laten suderen en de garnaal fumet door een neteldoek zeven Een roux bereiden met 75 g boter en 100 gr bloem. De hete garnaalfumet eronder mengen en onder voortdurend roeren even inkoken tot een dikke glade saus. De room de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen, opnieuw aan de kook brengen en onmiddelijk van het vuur halen. De garnalen kaas en citroensap eronder mengen, op smaak brengen met peper en zout, en een nacht in de koelkast laten opstijven De garnaal bereiding tot kleine balletjes rollen. Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout. De balletjes door de resterende bloem wentelen even afkloppen , in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen . De garnaalballetjes min frituren in hete olie op 160? C. De peterselieplukjes kort in de hete olie frituren en kruiden met zout. De mini-garnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie een schijfje citroen en sliertjes citroenschil.

Minikroketjes Met Noordzeegarnaal is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kroepoek met Noordzeegarnaal
Snack
Bekijk recept
Minikroketjes met Noordzeegarnaal
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Geklaarde bouillon van Noordzeegarnaal
60 min
Bekijk recept
Aardappelsalade met Noordzeegarnaal en avocado
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Minikroketjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minikroketjes met Noordzeegarnaal
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van kreeft: soep, kroketjes en spiesjes
60 min
Bekijk recept
Kaaskroketjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept