Zoek
Stoofappeltjes
2
10-20 min -
Smulweb.nl
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g. Nederlandse appels (bijv. Jonagold)
1 dl. zoete witte wijn
25 g. suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnageltjes Bereidingswijze Schil de appels en snijd ze in partjes. Breng de wijn met 1 dl. water
de suiker en de specerijen aan de kook. Voeg de appelparten toe en houd ze ca. 7 minuten tegen de kook aan. (Prik er af en toe in om te controleren of ze al gaar zijn.) Serveertips Je kunt ze warm of koud eten
als bijgerecht (lekker met aardappeltjes
maar ook met notenrijst) of als dessert (met vanilleyoghurt bijvoorbeeld). Als je ze koud wilt eten
kun je ze het beste in het vocht laten afko
Bereiding
Schil de appels en snijd ze in partjes. Breng de wijn met 1 dl. water, de suiker en de specerijen aan de kook. Voeg de appelparten toe en houd ze ca. 7 minuten tegen de kook aan. (Prik er af en toe in om te controleren of ze al gaar zijn.)
Stoofappeltjes is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Varkenshaas met honing en vanille
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofappeltjes met gehakt
0 min
Bekijk recept
Gebakken Appeltjes
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met honing en vanille
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofappeltjes met gehakt
0 min
Bekijk recept
Gebakken Appeltjes
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
40 min
Nagerecht
Bekijk recept