Verwarm de oven voor op 160?C. Vet een lage taartvorm in . Laat de ananasschijven in een zeef uitlekken en vang het sap op. Breng in een pan de rozijnen in het ananassap aan de kook en laat ze ca. 5 minuten zachtjes pruttelen en het vocht verdampen. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Klop in ene kom de boter met de suiker met de handmixer romig. Klop er vervolgens een voor een de eieren door. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Spatel het cakemeel door het mengsel en schep vervolgens de helft van de ananas, appels en rozijnen erdoor. Strijk het cakedeeg in de taartvorm uit en verdeel de rest van de appel, ananas en rozijnen erover. Bak de taart in het midden van de oven in 50 tot 60 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk de taart direkt uit deoven royaal met ananasjam. Laat de taart afkoelen en serveer hem met een flinke toef slagroom.