Speculaasparfait

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De helft van de speculaasjes zo klein mogelijk verkruimelen (bijv. met een pollepel) - Als het fijn is de theelepel speculaaskruiden toevoegen - De slagroom met de helft van de suiker stijfkloppen - Als de slagroom goed stijfgeklopt is de speculaaskruimels toevoegen en goed vermengen met elkaar - De 5 hele eieren, 3 eidooiers en de andere helft van de suiker au-bain-marie kloppen tot het mengsel ongeveer 37?C is - Eimengsel van het vuur halen en kloppen tot het lichtgeel is geworden en ongeveer net zo dik als yoghurt is -Hierna dit door het slagroommengsel roeren en goed vermengen tot het een massa is - Een (grote) cakevorm bedekken (zijkant en bodem) met de rest van de speculaasjes en giet dan het slagroommengsel in de vorm , plaats de vorm in de vriezer en laat het daar minstens 24 uur staan -Na een paar dagen is hij het lekkerst want dan zijn de speculaasranden van de speculaas wat zachter.

Speculaasparfait is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaasrecept Esther's Speculaasparfait.
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Esther's Speculaasparfait.
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasparfait
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept