Gepaneerde Kip Of Kalkoen

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de kippebouten of de filets en dep die droog. Wrijf het vlees naar smaak in met foelie, kerriepoeder, zout en peper. Bestrooi alle stukken met bloem. Laat het frituurvet warm worden. (170-180 C.). Klop de eieren met water los, maar vooral niet te luchtig. Doe paneermeel in een plastic zak, in een kom of op een bord. Haal de stukken kip of kalkoen door het ei en laat overtollig ei in de kom terugvloeien. Wentel de stukken door het paneermeel; schud overtollig paneermeel af en herhaal evt. het door ei halen en paneren. Laat het vlees in het frituurvet in 5-6 min. gaar en krokant worden. Laat overtollig vet door het papier opnemen en serveer het gerecht direct op een nietafgedekte schotel.

Gepaneerde Kip Of Kalkoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde kikkerbilletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept