Courgette Marmelade

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook het sap met de courgetterepen en de geleisuiker onafgedekt in de magnetron, 4-6 minuten op 750 Watt. Roer tussentijds goed door zodat de suiker helemaal oplost. Laat de courgettemarmelade dan nog eens onafgedekt 10 minuten, 750 Watt, doorkoken. Voeg halverwege de kooktijd de whisky en de munt toe en roer goed door. Controleer de hete marmelade op dikte (druppel op een schotel en als die niet glijdt bij schuinhouden is het ok). Doe de marmelade in de schoongemaakte potten. Sluit af met huishoudfolie en schroefdeksel en zet de potten 10 minuten omgekeerd op een doek. De marmelade is ca. 12 maanden houdbaar.

Courgette Marmelade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde primo appelen in de oven
1 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept