Verwarm de over tot 220 graden Celsius. Leg de aardappels op een bakplaat en besprenkel ze met olie en zout. Schud ze goed door elkaar. Plaats ze in de bovenste helft van de oven en bak ze in 40 minuten bruin. Voor de hete tomatensaus: verhit de olie in een pan met een dikke bodem op een matig vuur. Voeg de ui toe en fruit deze al roerend in 3 min. glazend bruin. Voeg de knoflook, chilipeper, komijn en paprikapoeder toe en bak deze 1 min. mee. Zet het vuur hoog en blus het met witte wijn. Laat het geheel 30 sec. sudderen, zet daarna het vuur laag en voeg de tomatenstukjes en tomatenpuree toe. Laat de saus gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen terwijl u af en toe roert. Pureer de saus in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe de saus terug in de pan en breng op smaak met peterselie, tabasco en zout. Giet de saus over de aardappels en serveer ze ondmiddelijk.