Irish Stew

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de savooiekool in grove snippers. Verdeel de winterwortels in plakjes, het selderijknolletje in blokjes, de geschilde aardappels en de uien in schijven en snipper het witte deel van de preien. Leg dit alles, behalve de aardappels, in lagen in een beboter-de ovenschaal, het vlees onderin, de uien bovenop. Strooi er zout en peper over, leg er vijf eetlepels boter verspreid over en voeg het bouquet garni toe. Vul de schaal voor driekwart met bouilon en breng het geheel aan de kook. Neem de schaal dan van het vuur en en zet hem in de oven. Stoof het gerecht een uur, leg er dan de aardappelschijven op en nog een paar eetlepels boter en stoof het geheel tot de aardappels gaar zijn. Verwijder voor het opdienen het bouquet garni.

Irish Stew is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stew van konijn met cranberrycompote
2u45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engelse stew met aardappel en bacon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Irish stew
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Engelse kaasfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept