Szechuangehaktballen

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de amandelen over een bakplaat en rooster ze in 3-4 minuten lichtbruin onder een matig warme grill. Schep ze om, zodat ze niet verbranden. Hak ze met een groot, scherp mes in grove stukken. Meng ze met gehakt, gember, knoflook, groene paprika, Szechuansaus en lichte sojasaus door elkaar. Verdeel het mengsel in 16 gelijke porties en rol er balletjes van op een licht met bloem bestoven oppervlak. Verhit een beetje olie in een wok en voeg een paar balletjes tegelijk toe. Bak de balletjes in 20 minuten op laag vuur bruin. Houd ze warm terwijl u de rest bakt. Roer de donkere sojasaus, bouillon, wijn of wijnazijn in de wok en breng het geheel aan de kook. Laat het 30 seconden doorkoken. Voeg de honing toe en roer tot die is opgelost. Meng de sherry en maizena en voeg dit aan de warme saus toe. Laat het al roerende indikken. Verdeel de balletjes op een schaal en bestrooi ze met de lente-uitjes. Giet de saus erover en dien ze direct op.

Szechuangehaktballen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker