Pistache Passievruchtenijs

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng melk en room bijna aan de kook. Eierdooiers en suiker met de mixer dik kloppen. Geleidelijk melk en room toevoegen. Weer in de pan doen. Al roerend op matig vuur verwarmen tot het mengsel een beetje indikt; niet laten koken. Doe het mengsel in een kom. Laten afkoelen, af en toe roeren. Houd 0,6 dl. passievruchtenpulp achter. Warm de rest op matig vuur 1-2 min. Van het vuur halen; zeven. Passievruchtensap en restje pulp aan het room-megsel toevoegen en 3-4 uur invriezen, tot het net bevroren is langs de randen. In een grote kom doen. Met mixer kloppen totdat het dik en romig is. Pistachestukjes toevoegen, goed mixen. Een nacht invriesen, tot het ijs stevig is.

Pistache Passievruchtenijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pistache-passievruchtenijs
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Passievruchtenijs
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Passievruchten Dessert A La Robert
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept