Portijs

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de port in een pan en laat het zachtjes koken, totdat het de helft van de beginhoeveelheid is. Laat het afkoelen. Ondertussen de eigelen en de suiker mixen. Breng de slagroom en de melk langzaam aan de kook, en haal de pan van het vuur. Dit mengsel voorzichtig bij het eiermengsel voegen onder voortdurend roeren. Doe dit allemaal terug in de pan. Breng het langzaam aan de kook totdat het iets is ingedikt. Laat dit afkoelen en roer het door de koele siroop. Giet dit mengsel in de ijsmachine of doe het in een diepvriesbak en zet het 3-4 uur in de vriezer, Roer na 1 uur en na 2 uur het ijs even door.

Portijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rode portijs
0 min
Bekijk recept
Sorbet Van Meloen En Ananas
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Rode portijs
0 min
Bekijk recept
Sorbet Van Meloen En Ananas
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept