Chocolade-biscuitgebak

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eidooiers, het water en de suiker dik en schuimig. Sla de eiwitten met een mespunt zout stijf. Zeef de bloem, maizena en cacao. Schep de eiwitten met dit mengsel op de dooiermassa en schep alles door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier, vouw de randen iets omhoog en strijk de biscuitmassa ? 1 cm dik op het papier. Bak het deeg in een op 200?C voorverwarmde oven in ? 12 minuten gaar. Stort het deeg op een met suiker bestrooide theedoek, laat het afkoelen en snijd het dan in 4 gelijke delen. Rasp de chocolade, verwarm de room met de rum au bain-marie en laat de chocolade erin smelten. Laat dit mengsel afkoelen, voeg dan de boter toe en zet de creme ? 30 minuten in de koelkast. Strijk de creme dan op de biscuitdeegplakken en bestrijk er ook de zijkanten mee. Zet het gebak tot het gebruik in de koelkast.

Chocolade-biscuitgebak is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

biscuitgebak met vers fruit
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Fijn biscuitgebak
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Biscuitgebak
20-30 min -
Bekijk recept
Biscuitgebak Met Mokkacreme
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept