Knoflook-melkbrood.

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Zeef de bloem met het zout en maak er een uitholling in. -Zeef ook de melk en de knoflook en voeg hierbij de gesmolten boter. -Kneed de gist met de suiker en voeg de warme knoflookmelk samen met een geklutst ei erbij.-Giet over het meel. -Meng en kneed het deeg grondig,tot je een egaal en zacht deeg hebt. -Laat op een warme plaats ongeveer 1 uurtje rijzen. -Kneed dan het deeg in 1 of 2 broodvormen en leg het op een engevette bakplaat. -Maak overdwarse inkepingen in het brood en laat nog eens 15 minuten rijzen. -Bestrooi het brood met wat steenzout en een beetje gehakte knoflook. -Bak het brood 20 tot 30 minuten tot er een mooie korst op is gekomen . -Klop op de onderkant van het brood,als het hol klinkt is het brood goed.

Knoflook-melkbrood. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Terrine van gevogeltelever, chutney met appel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Melkbrood
60 min Bijgerecht
Bekijk recept
Melkbrood
60 min Bijgerecht
Bekijk recept
Melkbrood
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept