Doe de kalfspoot samen met het vlees en de soepgroenten in een grote kookketel bedekken met water. Voeg dan alle kruiden toe en laat op een matig vuur 2 uurzachtjes en zonder deksel koken (zokrijg je een glasheldere bouillon die niet meer geklaard moet worden). Als de wortelen en de selder gaar zijn deze er uithalen, overgieten met wat bouillon en apart zetten.Doe een deksel op de pan en laat nog eens 2 tot 3 uur trekken. Neem het vlees uit de pan, snijd de malse stukken eraf en leg de rest terug in de kookketel. Alles bij elkaar moet de bouillon ongeveer 3 uur koken om alle gelerende eigenschappen van de kalfspoot los te maken. Giet de bouillon door een neteldoek. Maak het vlees van de kalfspoot los en snijd dit dan in blokjes. Snijd het overige vlees, de wortelen, de selder, de ossetong en de augurken eveneens in blokjes. Meng nu alle ingredienten met de kappertjes en de peperbessen, schep over in een terrine of een lange vorm en overgiet met de stevig gekruide bouillon. Laat dan een paar uur stollen in de koelkast en serveer.
Bonte, Heldere Groenten-Aspic is een recept van Smulweb.nl