1 Strooi de gort in een pan, voeg 1/4 l groentebouillon toe, breng dit aan de kook en laat het in 15 - 20 minuten onder voortdurend roeren zachtjes koken. Laat het daarna nog 25 minuten van het vuur af staan om op te zwellen.
2 Was intussen de oesterzwammen en verwijder de stelen. Blancheer de hoedjes korte tijd in kokend water en spoel ze daarna onder de koude kraan af. Giet ze af.
3 Snij de stelen in kleine blokjes. Maak de ui en wortel schoon en snijd ze eveneens in blokjes.
4 Fruit de ui en wortel in hete olie goudbruin, knijp de knoflook door de pers en maak dit alles met wat zeezout en peper op smaak af.
5 Bak dit tot de vloeistof uitgetreden is. Voeg het griesmeel, paneermeel en gort toe, roer alles goed door elkaar en haal het van het vuur.
6 Roer de eiwitten een voor een door de paddenstoelmassa en laat alles afkoelen.
7 Bestrooi de binnenkant van de oesterzwammen met tijm, vul ze met de groentemassa en klap ze dubbel of leg vulling tussen twee paddenstoelen.
8 Leg de paddenstoelen in een braadslee of vuurvaste schaal, voeg de kruidentakjes en de groentebouillon toe en laat de paddenstoelen in 15 - 20 minuten gaar worden.
Oesterzwammen Met Gortvulling is een recept van Smulweb.nl