Oesterzwammen Met Gortvulling

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Strooi de gort in een pan, voeg 1/4 l groentebouillon toe, breng dit aan de kook en laat het in 15 - 20 minuten onder voortdurend roeren zachtjes koken. Laat het daarna nog 25 minuten van het vuur af staan om op te zwellen.
  • 2 Was intussen de oesterzwammen en verwijder de stelen. Blancheer de hoedjes korte tijd in kokend water en spoel ze daarna onder de koude kraan af. Giet ze af.
  • 3 Snij de stelen in kleine blokjes. Maak de ui en wortel schoon en snijd ze eveneens in blokjes.
  • 4 Fruit de ui en wortel in hete olie goudbruin, knijp de knoflook door de pers en maak dit alles met wat zeezout en peper op smaak af.
  • 5 Bak dit tot de vloeistof uitgetreden is. Voeg het griesmeel, paneermeel en gort toe, roer alles goed door elkaar en haal het van het vuur.
  • 6 Roer de eiwitten een voor een door de paddenstoelmassa en laat alles afkoelen.
  • 7 Bestrooi de binnenkant van de oesterzwammen met tijm, vul ze met de groentemassa en klap ze dubbel of leg vulling tussen twee paddenstoelen.
  • 8 Leg de paddenstoelen in een braadslee of vuurvaste schaal, voeg de kruidentakjes en de groentebouillon toe en laat de paddenstoelen in 15 - 20 minuten gaar worden.

Oesterzwammen Met Gortvulling is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met romige kalkoen-courgettesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept