Zet de eieren op met koud water en kook ze zodra het water kookt nog 10 minuten. Laat de zalm op een zeef uitlekken en verwijder graatjes en velletjes. Klop in een apart bakje een sausje van het citroensap,olie, dille en wat zout en peper. Leg de stukjes zalm erin. Spoel de eieren af met koud water, pel ze en hak ze grof. Was enkele blaadjes sla en leg de drooggedepte blaadjes onder in de slabak. Verdeel daarover de helft van de gemarineerde zalm. Snijd de gewassen komkommer in reepjes of blokjes en leg de helft daarvan op de zalm. Roer de tomatenketchup door de mayonaise met wat zout en peper en schep de fijngehakte eieren erdoor. Verdeel het eimengsel over de komkommer en dek het eimengsel af met de rest van de komkommer. Leg de rest van de zalm erop en garneer de salade tot slot met de uitgelekte asperges en wat toefjes peterselie. Serveer de salade met bruin stokbrood en boter
Zalmsalade Met Asperges is een recept van Smulweb.nl