Was en schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Was en schil de wortels en snij in stukken. Smelt in een soeppan de boter en zodra het heet is voeg er de ui aan toe en bak totdat de ui zacht en glazig is. Doe er de knoflook bij en bak nog even goed door. Voeg er de wortels , de aardappelen en de korianderpoeder aan toe en laat het even 2-3 minuten meebakken. Doe er de kippenbouillon bij en de zout en suiker. Breng aan de kook, doe het vuur omlaag, dek de pan af en laat het sudderen totdat de wortels en aardappels gaar en zacht zijn ong. 25 min. maak de soep glad met een blender of food processor. Terug naar de soep pan en voeg er de melk en pepper naar smaak aan toe. Breng tot bijna aan de kook en proef nog even en vul bij als dat nodig blijkt. Roer er vlak voor het serveren nog wat sherry naar smaak bij. Serveer in warme soepkommen en maak af met een lepel sour cream en wat verse korianderblad.
Wortelsoep Met Koriander is een recept van Smulweb.nl