Roerbaksoep Van Kool En Kip

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Halveer de Spaanse peper en snijd deze, zonder de zaadjes, in reepjes. Pel de ui en snipper deze. Schrap de wortel en snijd deze in lange smalle reepjes. Verhit de olie in een wok of ruime kookpan en bak de kipreepjes hierin in 2 minuten goudbruin. Voeg de ui, de geperste teentjes knoflook, de spitskool en de wortel toe en roerbak alles 3 minuten. Schenk de kippenbouillon erbij en kook zachtjes 3 minuten. Borstel de paddestoelen, verdeel ze in reepjes en kook ze 3 minuten in de soep mee. Bestrooi de soep met selderij of peterselie. Serveer er grof bruinbrood of ciabattabrood met kruidenboter bij.

Roerbaksoep Van Kool En Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Roerbaksoep
30 min-
Bekijk recept
Roerbaksoep met surimi
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-roerbaksoep met gehakt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse roerbaksoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept