Kook de aardappels gaar, laat ze droogstomen en afkoelen. Leg terwijl de aardappels koken de zalmfilet in water. Breng het water aan de kook en houd het ongeveer 5 minuten tegen de kook aan. De zalm moet n?t gaar zijn. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de vis. Schep de zalm met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken en afkoelen. Prak de aardappels en de zalm fijn. Meng er 1 losgeklopt ei en de peterselie door. Breng op smaak met zout en peper. Het mengsel moet vrij stevig zijn. Voeg eventueel een beetje bloem toe als het te nat is. Vorm van het mengsel ballen ter grootte van een pingpongbal en druk deze plat. De koekjes zijn bijna 1 centimeter dik. Wentel de zalmkoekjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en ten slotte door de paneermeel. Verhit olie in een koekenpan en bak de zalmkoekjes aan beide kanten knapperig en goudbruin. Reken op ongeveer 1-2 minuten per kant.
Warme Krokante Zalmkoekjes is een recept van Smulweb.nl