Gundel-flensjes

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem voor de hazelnoten bij voorkeur bruin geroosterde. In plaats van hazelnoten kunt u paranoten gebruiken. Maak het beslag voor de flensjes van de bloem, eieren, de melk, sodawater, gesmolten boter, zout en eenvijfde deel van de poedersuiker. Zet dit ongeveer 3 uur weg en bak er vervolgens in hete boter per persoon 3 flensjes van. Maal voor de vulling de noten en vermeng dit met de rozijnen, overige poedersuiker, slagroom, vanillesuiker, citroenrasp en de rum. Vul de flensjes met de notenvulling en verdeel dit over de borden. Klop voor de chocoladecr?me de volle melk met de eidooiers en de boter met een garde. Meng de geraspte chocolade, cacao en de suiker en voeg dit aan het melkmengsel toe. Laat het geheel onder voortdurend roeren op een niet te hoog vuur binden en breng de cr?me op smaak met de rum. Giet de warme chocoladecreme over de flensjes en serveer het direct.

Gundel-flensjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept

Crepes A La Gundel
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gundel-palaesinta-Oftewel.Hongaarse Pannenkoeken
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
*Gundel-Palacsinta*
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gundel-flensjes
0 min
Bekijk recept