Gegratineerde Spitskool Met Tomaat

2
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In een pan met weinig water en zout de spitkool in ca 10 min gaar koken
  • 2 Intussen de tomaat wassen en in stukjes snijden
  • 3 De kaas raspen
  • 4 In een pan de boter verhitten
  • 5 De bloem erdoor roeren
  • 6 Al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen en blijven roeren tot er een gebonden saus ontstaat
  • 7 Driekwart van de kaas erdoor roeren en laten smelten
  • 8 Op smaak brengen met peper
  • 9 Een ovenschaal invetten 1
  • 0 I een vergiet de spitskool goed laten uitlekken 1
  • 1 De spitskool en de tomaat door de saus scheppen en het geheel in de ovenschaal scheppen 1
  • 2 De rest van de geraspte kaas erover strooien 1
  • 3 Oven 200?C, midden, ca 15 min.

Gegratineerde Spitskool Met Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept