Verwarm de oven voor op 200?C (gasstand 4). Ontdooi de spinazie. Was de tomaten, maak ze schoon en snijd ze in plakjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze ook in plakjes. Snijd de gorgonzola in stukjes.Snijd de gerookte kip in plakjes. Smelt nu de boter en bak hierin zachtjes de champignons. Voeg de slagroom toe en laat het geheel inkoken tot een dikkere saus. Zout en peper plus de helft van de kaas toevoegen. Roer nu de majoraan, zout en peper door de spinazie. Strijk op de bodem van een rechthoekige glazen schaal (inhoud 1 liter) een dun laagje saus uit. Verdeel hierover een deel van de spinazie. Nu bedekken met lasagnevellen. Hierover achtereenvolgens de helft van de plakjes tomaat, weer een deel van het spinaziemengsel, de helft van de gorgonzola,de helft van de gerookte kip en de saus verdelen. Nu weer bedekken met 3 lasagnevellen en hierover achtereenvolgens de rest van de tomaat, een deel van de spinazie, de rest van de gorgonzola,kip en de champignonssaus verdelen. Dek het geheel nu af met de laatste lasagnevellen. Hierover de rest van de spinazie en de saus verdelen. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Zorg ervoor dat alle lasagne bedekt is! Dek de schotel nu af met aluminiumfolie. Verwarm de lasagneschotel 30 minuten in de oven. Verwijder nu het folie en laat de lasagne in nog ca. 5 a 15 minuten gaar en heet worden.
Lasagne Met Spinazie En Gorgonzola En Gerookte Kip. is een recept van Smulweb.nl