Mexicaanse Kaassoep

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Pureer de tomaten in de keukenmachine. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de tomaten met de Mexicaanse kruiden aan tot een dikke saus ontstaat. Snijd eventueel de korstjes van het brood. Snijd de sneetjes brood in de lengte in repen van ca. 2 cm breed en rol ze in de lengte uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de repen dun met de tomatensaus. Strooi er 50 g kaas over. Rooster de broodstengels in de oven in ca. 15-20 minuten tot ze droog en knapperig zijn. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper en mais even aan. Bak de rest van de tomatensaus en de gepureerde tomaten even mee en voeg dan de bouillon en melk toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer er 100 g kaas door en laat de kaas al roerende smelten. Voeg Mexicaanse kruiden naar smaak toe. Verdeel de rest van de kaas over 4 soepkommen en schep de hete soep erop.

Mexicaanse Kaassoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassoep met sherry en koriander
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zwitserse kaassoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassoep uit Alkmaar
15 min-
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept