Azteekse-tortillasoep

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Houd de tomaten, om ze makkelijk te kunnen ontvellen boven een gasvlam of leg ze met folie erop onder de grill(even door midden snijden). In beide gevallen wordt het vel bruin en scheurt het open, waarna het er makkelijk af te halen is. Knijp het sap en de zaden uit de gepeldetomaten en hak ze fijn. Verhit de olie op, op 3 el na, in een koekenpannetje en fruit de knoflook, ui en peper circa 8 minuten , totdat ze slap worden en goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de tomaten toe en bak deze mee tot het sap verdampt en het mengsel wat dikker wordt. Doe dit mengsel in de kippenbouillon samen met de blokjes kipfilet en breng het aan de kook. Laat de soep gedurende 15 min zachtjes doorkoken. Verhit ondertussen een koekepan van 25 cm met de 3 el olie en bak de reepjes tortilla in drie minuten goudbruin. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

Azteekse-tortillasoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaten-tortillasoep
1u10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tortillasoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-tortillasoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Tortillasoep
30-60 min -
Bekijk recept

Gehaktballetjes In Azteekse Saus (Mexicaanse Saus)
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept