Spaanse Pan Con Tomaten

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm een grillpan voor tot gloeiend heet. snijd van het brood 2 grove sneden en rooster ze mooi bruin in de pan. Laat intussen de ansjovis uitlekken op een flinke laag keukenpapier. Halveer 1 tomaat en verwijder de zaadjes. Ontvel de andere tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep ze in een kom om met wat zout en peper, 1 eetlepel olijfolie. Wrijf de sneetjes geroosterd brood eerst in met een halve teen knoflook en daarna met de gehalveerde tomaat. Sprenkel er wat olijfolie over. Leg de sneetje op een bord en schep de tomaat salade erop. Leg op elk sneetje 2 reepjes ansjovis en strooi de olijven en de rest van de peterselie erover.

Spaanse Pan Con Tomaten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept