Haal de mosselen uit hun schelpen (bewaar de 36 mooiste schelpen). Wikkel reepjes ham om de mosselen en leg ze in de schelpen. (Variante : snijd de mosselen en de ham klein en leg een theelepel van dit mengsel in elke schelp). Maak nu de bechamelsaus : Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor. Verwarm de melk en klop deze er met een houten lepel door. Klop dan het mosselkookvocht erdoor. Laat de saus 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen en roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Voeg zout en peper toe. U hebt nu een vrij dikke saus. Verdeel met een lepel de saus over de mosselen in de schelpen, zodat ze helemaal afgedekt zijn. Meng het broodkruim met de kaas en strooi dit mengsel over de mosselen. Strooi een laag grof zeezout over de bakplaat en zet de mosselen er stevig in om niet om te vallen. Plaats ze onder een hete grill tot de kaas smelt.
Mejillones Fritos : Gevulde Gegrilde Mosselen is een recept van Smulweb.nl