Carne Estofada

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smoor het vlees in de olijfolie.Voeg toe: 2 eetlepels tomatenpuree, de wijn, het bier,zout,peper,laurierblad en een flinke snuif cayennepeper. 2 uur zachtjes laten sudderen met het deksel op de pan.Na twee uur het uitgebakken spek, de in dikke plakken gesneden winterwortel en de grof gesneden ui toevoegen. Nog 30 minuten laten sudderen.Eventueel wat bouillon of nog wat wijn toevoegen.Voor het opdienen de peterselie erover knippen. Deze stoofpot smaakt heerlijk met basmati rijst of aardappelpuree. Soms doe ik er in plaats van winterwortel in stukjes gesneden sperzieboontjes of champignons door. Het is het lekkerst als je deze stoofpot een dag tevoren maakt (en je niet te precies aan het recept houdt wat betreft de tomatenpuree, de wijn en het bier)

Carne Estofada is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenchili met gehakt
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept