Spoel de mosselen in ruim water. Verwijder geopende en beschadigde schelpen. Snipper de ui fijn. Doe de helft ervan in een grote pan, met de witte wijn en de mosselen. Dek af en laat ze op een hevig vuur in 3 tot 5 minuten open koken. Schud ze een keer op. Schep ze uit de pan. Zeef het kooknat. Bak de blokjes kipfilet snel aan in de helft van de olijfolie. Schep ze uit de pan en zet ze aan de kant. Roerbak in dezelfde pan de scampi, de inktvis en de visblokjes 1 minuut. Schep ze uit de olie en zet ze aan de kant. Schenk de rest van de olie in dezelfde pan. Fruit de rest van de fijngesnipperde ui en de geperste knoflookteentjes glazig. Doe er de blokjes ham en de paprikablokjes bij. Roerbak 5 minuten. Voeg er de tomaatblokjes, de doperwten en de chorizo aan toe. Kruid met cayennepeper. Schenk er het kooknat van de mosselen bij. Laat tot tegen de kook aan komen. Strooi er de rijst bij en schep alles goed om. Los de saffraan op in de warme kippebouillon. Schenk het bij de rijst. Breng langzaam aan de kook. Temper het vuur en laat de rijst 15 minuten koken in de open pan. Leg de kipblokjes, de scampi, de inktvis en de visblokjes op de rijst. Druk ze lichtjes in de rijst. Dek de pan af. Laat alles nog 10 - 15 minuten zacht koken tot alle ingredienten goed gaar zijn. Voeg er evt. wat meer bouillon aan toe, als de rijst nog wat meer kooktijd nodig heeft. Schep de mosselen op de rijst en laat ze nog 1 minuut mee verwarmen. Werk af met de peterselie.