Catalaanse Mosselen

2
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de uien in wat olie, voeg na een paar minuten de knoflook toe. Probeer het gehakt er al grof gekruimeld bij te doen en bak alles samen uit tot het gehakt goed rul is. Voeg bouillonblok en twee eetlepels paprikapoeder toe. Schenk er een flinke scheut witte wijn op en laat even sudderen. Stort de mosselen erop en blijk omscheppen tot ze allemaal open zijn. Dan nog een flinke scheut witte wijn, de tomaatblokjes en de peterselie. Onder af en toe omscheppen zeker een kwartier laten "pruttelen". Dit om de smaken doed in elkaar te laten trekken. In Spanje laat men ze rustig een half uur of langer pruttelen op heel laag vuur.

Catalaanse Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met worstjes, olijven en citroen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met worst, paprika en courgette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept