Verhit olijfolie in koekenpan en bak croutons van het brood. Houd ze even apart. Pel de knoflookteentjes en rooster ze boven een matig vuur in de resterende olie. Was de peterselie en dep hem droog. Strooi sw helft bij de amandelen en verwarm deze vervolgens ca. 3 min. mee. Pureer de inhoud van de pan in een keukenmachine. Schep de amandelpuree in een pan. Voeg peper, zout, komijn en saffraan toe. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep daarna ca. 20 min. zachtjes trekken. Hak de resterende peterselie fijn. Strooi de helft van de croutons in de soep en maak hem op smaak af (de croutons nemen veel smaak op). Strooi de peterselie en de resterende croutons over de soep en serveer.
Saffraan-amandelsoep (sopa De Almendras) is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Brocheta De Langostinos Con Pan Frito Y Polvo De Almendras