Venusschelpen Met Knoflook En Peterselie

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de chilipeper kort in warm water zodat hij zachter wordt en snijd hem dan in zo dun mogelijke ringetjes. Verwarm de olie met de knoflook en de chilipeper heel langszaam in een klein koekepannetje. Als de knoflook begint te kleuren, de peterselie, het citroensap en de wijn toevoegen. Laat de wijn verdampen. Leg de venusschelpen in een gote pan met 4 el water. Doe een deksel op de pan en laat dit bij matige warmte koken, schep de schelpen eruit zodra ze opengegaan zijn. Voeg 1 eetlepel van het kookvocht uit de pan toe aan het knoflookmengsel. Gooi de ene helft van de schelp weg en laat het vlees in de andere helft zitten.

Venusschelpen Met Knoflook En Peterselie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaud-froid van venusschelpen op bloemkoolmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept