1 Snijd de paprika`s in de lengte doormidden, dwars door de steel, die eraan moet blijven zitten. Verwijder wel het zaad en de zaadlijsten.
2 Snijd de pompoen in dobbelstenen van 2,5 bij 2,5 cm.
3 Snijd de uien overdwars doormidden, laat de onderkant met de wortels en de bovenkant intact.
4 Laat ook de schil eraan zitten - dat geeft extra kleur en smaak en zorgt dat de uien niet uit elkaar vallen.
5 Leg alle groenten, met de snijvlakken naar boven in een groot, licht met olie ingevet bakblik.
6 Druppel de helft van de olie over de groenten en strooi er zeezout en peper over.
7 Zet het blik 30 minuten bovenin een op 240 graden Celcius voorverwarmde oven, totdat de groenten aan de randen krullen en geurig, gerimpeld en zacht zijn.
8 Druppel de rest van de olie erover en serveer de groenten heet, warm of koud.
9 Eet de salade met je vingers en gooi tijdens het eten de schillen, wortels en stelen weg.
Spaanse Salade Van Geroosterde Groenten is een recept van Smulweb.nl